Zoeken naar lijst verboden huisdieren

 
 
lijst verboden huisdieren
 
Huisdierenlijst geeft overzicht van toegestane huisdieren Gezondheidskrant.
Hierbij kan gedacht worden aan een dierenartsenverklaring dat in combinatie met de registratie afdoende bewijs kan vormen voor het legaal houden van verboden dieren. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zal in samenwerking met onder meer de KLPD en de NVWA zorgen voor handhaving van de lijst.
whirlpool condensdroger
Nieuwe lijst met toegelaten huisdieren: neem eens een Amerik. De Standaard.
Anders zit het met de Bengaalse kat bijvoorbeeld, een prachtige kat met luipaardprint. Die mag vrij gehouden worden in Vlaanderen, maar komt niet voor op de Waalse lijst met toegelaten huisdieren. Als een huisdier een zoogdier is dat niet op de positieflijst staat, heb je een erkenning nodig om het dier verder te mogen houden of moet u een aanvraag indienen om de soort op zijn geheel op te nemen op de lijst. Dat is wat de kwekers van de halfwilde Bengaalse kat in Vlaanderen hebben gedaan. Maar dus niet in Wallonië. Het Waals Gewest specificeert dat zowel het huisvarken, als het wilde zwijn toegelaten zijn terwijl je in Vlaanderen enkel een huisvarken of hangbuikzwijn mag houden. Een Aziatische gestreepte grondeekhoorn is vanaf 1 maart 2019 overal verboden.
fotoboek maken
Vakantie met de hond in Frankrijk.
Zie ook: Lijst van verboden honden. Mocht je twijfelen over de invoerregels, vraag je dierenarts om raad om zo zeker te zijn dat je geen overtredingen begaat. Er staan namelijk hoge boetes op dergelijke overtredingen, en in sommige gevallen wordt zelfs euthanasie toegepast op de betreffende hond. In dit geval geldt dus: niet dubbel, maar driedubbel checken! Document invoereisen huisdieren Frankrijk.
Monitors
De suikereekhoorn TrosKompas.
Sinds 2014 staat de suikereekhoorn namelijk op de lijst van verboden huisdieren in Nederland, net als stokstaartjes, de serval, de kleinklauwotter, de bizon, de moeraskat en vele anderen. Een lijst overigens die regelmatig wordt bijgesteld door de Rijksoverheid. Het is meer dan terecht dat de suikereekhoorn niet is toegestaan.
Engine
Regels douane Griekenland Bekijk in en uitvoerrechten ANWB.
Op licg.nl is uitgebreide informatie te vinden over huisdieren op vakantie. Let op: Voor goederen afkomstig uit het Griekse belastingvrije gebied de berg Athos gelden dezelfde hoeveelheden als vanuit een niet-EU-land. Goud, vergulde objecten en andere edelmetalen moeten bij de douane bij aankomst aangegeven worden. Surfplanken en fietsen die voor recreatieve doeleinden bestemd zijn mogen vrij in en weer uitgevoerd worden tot een maximum van 1 per persoon. Het is ten strengste verboden antiquiteiten of kunstwerken uit te voeren mits je in het bezit bent van een certificaat van het Ministerie van Cultuur en dit bij vertrek kunt tonen.
persoonlijke lening looptijd 20 jaar
Dierenwelzijn huisdieren Dierenwelzijn Rijksoverheid.nl.
Op dit moment zijn er geen beperkingen om dieren te houden op grond van deze lijst. Er wordt gewerkt aan een nieuwe huisdierenlijst. Lees meer over de huisdierenlijst op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO. Dierenwelzijn Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA. Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren LICG Alles over huisdieren.
verkeersregelaars
Amivedi Uitleg Positief lijst.
Toegestane en verboden huisdieren. Welke dieren mogen in Nederland als huisdier gehouden worden? Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Sommige dieren kunnen ziektes overdragen of zijn gevaarlijk. Ook kan het zijn dat een dier niet gehouden kan worden omdat het dierenwelzijn dan in gevaar komt. Huisdierenlijst: geschikt als huisdier De Rijksoverheid heeft een lijst gemaakt positieflijst aangewezen diersoorten waarop zoogdieren staan die geschikt zijn om als huisdier te houden.
schilderwerken
Positieflijst huisdieren Wikipedia.
De positieflijst of positieve lijst is een positieve lijst van inheemse en exotische dieren die zonder vergunning door particulieren gehouden mogen worden. De positieflijst beperkt het aantal dieren dat vrij kan worden aangekocht en gehouden. 2.1 Belgische Positieflijst Zoogdieren. 3 Zie ook.
makelaar sittard
Huis en hobbydierenlijst RVO.nl.
Bijvoorbeeld van Bedrijfsmatig huisdieren houden of CITES. Na de uitspraak van het CBb is de diersoort konijn met extra houderijvoorschriften op de huisdierenlijst geplaatst. Deze extra voorschriften zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, zetten wij deze op onze site.
SEO
Willem Wever Welke dieren mag je als huisdier houden?
De regels voor beschermde dieren zijn namelijk behoorlijk ingewikkeld. Naast deze lijst bestaan er nog een heleboel beschermde dierensoorten. Dat zijn bijvoorbeeld tijgers of olifanten. Deze dieren mag je niet zomaar uit het wild halen. In gevangenschap geboren beschermde dieren mag je wel als huisdier houden. Je mag dus een tijger als huisdier houden, als de tijger in gevangenschap is geboren. Wel moet je goed voor je wilde huisdier kunnen zorgen. Voor een hond gelden andere regels dan voor bijvoorbeeld een olifant of een pinguïn. Pinguïns zijn groepsdieren, dus je kunt niet maar één pinguïn houden. Ook heeft een pinguïn meer nodig dan een kleine vijver. En is er wel een dierenarts in de buurt die weet hoe hij een zieke pinguïn moet verzorgen? Een walvis aanschaffen? Als je aan al deze regels voldoet dan mag je eigenlijk best veel dieren als huisdier houden. Wat dacht je van een giraffe in de tuin? Of een walvis? Het kan dus echt! Of je nu een cavia of een panda als huisdier wil, zorg altijd dat je goed weet hoe je voor je dier moet zorgen. Wil je meer weten over het aanschaffen en verzorgen van vreemde huisdieren?
Windows
Zoek en boek VVVAmeland.
Heeft u een vraag of is u iets niet duidelijk, neem gerust contact met ons op per mail of telefoon. Tel: VVV Ameland: 0519-546546. We zijn bereikbaar van ma. van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
regels per land hondenwelkom.com.
Honden zonder officile stamboekpapieren en die qua uiterlijk lijken op de volgende rassen: American Staffordshire Terrier pit-bulls, Mastiff boer-bull en Tosa. Het is verboden deze honden mee te nemen voor een verblijf in Frankrijk of ze mee te nemen op een doorreis door Frankrijk.

Contacteer ons